Dřevěné podlahy: jak vybrat kvalitní a levnou dřevěnou plovoucí podlahu

Dřevěné podlahy: jak vybrat kvalitní a levnou dřevěnou plovoucí podlahu.
Přírodní materiály jsou v některých ohledech nenahraditelné, případně jejich náhrada není adekvátní. V případě dřevěných plovoucích podlah si můžete jako náhradu zvolit podlahu laminátovou, ale z hlediska tepelného a příjemného pocitu budete nejspíše zklamáni. Jak vybrat kvalitní a relativně levnou dřevěnou plovoucí podlahu se vám pokusíme poradit v této krátké recenzi...
Hlavní výhoda dřeva je zároveň nevýhodou. Přírodní materiál je náročnější na údržbu a odolnost vůči poškrábání, ale zároveň dodává místnosti nenahraditelný pocit života a kvalitního / pozitivního tepla. Pomalu se boří i hranice představ, že dřevěnou plovoucí podlahu nemůžete mít například v koupelně, kde je vysoká relativní vlhkost vzduchu. Kromě možnosti použití odolných exotických dřevin může být dřevěná podlaha ošetřena speviální úpravou, díky které odolá vlhku v koupelně, případně je možné použít tzv. korkovou podlahu.

Dřevěné plovoucí podlahy: jak vybrat dobře, údržba, ceny
Dlouhodobým hitem jsou právě dřevěné plovoucí podlahy, které rodinnému domu či bytu dodávají nezaměnitelný ráz a vhodně doplňují atmosféru a přinášejí pocit tepla od nohou, což působí velmi dobře, obvzláště pak na ženy. Jak vybrat dobře plovoucí podlahu se dozvíte na těchto www stránkách, stejně tak, jako důležité informace týkající se údržby plovoucích podlah ze dřeva. Informace o aktuálních cenách je nejlépe zjistit z aktuálních ceníků na oficiálních stránkách výrobců a prodejců. K ceně je důležité připočíst také požadovanou částku za montáž plovoucí podlahy.

Pokud dáváte přednost přírodním materiálům, pak si připlaťte za kvalitní dřevěnou podlahu...

Co se týká pokládky dřevěné plovoucí podlahy svépomocí dle přiloženého návodu, tak oproti laminátovým podlahám je u těch dřevěných lepší nechat montáž na odbornících. Ušetříte čas a budete mít platnou záruku na provedené práce - pokud byste si podlahu položili sami, může dodavatel v případě problémů vymluvit na vaši neodbornou instalaci.

Nesporné výhody dřevěných podlah:
  • dřevo je přírodní produkt v různých barvách a s kresbami
  • nátěr své dřevěné podlahy můžete zcela obnovit mořidlem či lazurou
  • krycí nátěr podlahy je poměrně snadné opravit
  • dřevěné podlahy pruží a svědčí tak vašim kloubům
  • není potřeba zdůrazňovat pozitivní vlastnosti dřeva pro alergiky
  • dřevo obnovitelný zdroj